Monday, 31 December 2012

Huhhh !

Aku tau aku sapa . aku dah perasan perubahan hang semenjak cuti niihhh . Gila argghhh . kak aku ckp hang nih trkjut budaya kot ! sapa paham , paham laa . haha . Tak tau nak cakap paa ~ Aku tak leh nak bt pa sbb tak 1 skolah ngn hang ~ K harap hang brubahh . tuja aku mntk sygg ~ tak mntk bnda len dahh . kbye . ikhlas dri kwn hang mirah senget :p . syg hang kawan ;)

Friday, 28 December 2012

Untuk dia ! heyy ~

Hoiyy2 , salamm . sedih ar tdii tk leh bluethooth gmbaq .. anset gelong ! arghh ~ Nak enset bruu ~  sapa2 baik hati sponsor nohh . haha , tp tkpaa dpt jmpa pun jdii . ensem aih dia tdi ! Meow .. tapi nak mntk maaflahh sbb ...... Krim slm kt mak ? Oh maii ! haha . insyaAllah 1 hari nnti aku krim slm . haha . :D byee !

Thursday, 27 December 2012

My friend .

 syikin oh syikin . luv u so muchh ! haha 




Natrah :D lama tak jmpa dia . harap umah ja dkt tapi hmmm , tulaa adeii . rindu k rinduu . nnti kta kluaq 2 tau , hehe . jgn lupa bawak pakwe skali .. hahaha . mesti rmai pmnat kann ? Aumm :)



Sunday, 16 December 2012

Nth -,-

Hii , Assalamualaikumm . Semalamm tarikh yang amat bermakna bagi aku . Tak tau la nak kata paa . Aku tak tau macam mana aku boleh terima diaa , Aumm . haha , gilaa kah aku semalam . tak pernah2 terbuka piintu hati nii . haha , Tralalala . Tolong IM sapa yg terbca blogger saya . wekks :p

Monday, 10 December 2012

Tentang dia :'(

Mirah sabaq mirahh . Allah mungkin sdg menguji hang . Dia nak tgk hang tu sabaq ka dak . Rasanyalahh . Takpa dia kata kt hangg , hang sabaq jaa , Mirah gedik ngn dia sirang ja pun . Nak tau sebab pa ? Mungkin dia anggap mirah ni bff dia yg tahpapa -_- . Tapi mirah anggap diamcm kawan yg hmmm . mirah suka kt dia sbnaqnya . Tak tau la dak dia sedaq ka dak ? Manaa mirah nak tau kann ? Hmm , weh aku harap hang baca  apa yang aku tulis nihh , Sedih , marah , kecewa ? Memang punn . Thanks sebab pernah hiburkan aku dulu . Thanks jugak sebab pernah lupa aku time hang tgh kapel ngn kawan aku .Thanks banyak2 la wehh . aku aggap hang ni kwan aku lbih pda tuhh . haha , aku tak tau la klu hang bca ayt2 aku ni msti hang gelakkan ? HAHAHA =='' WTF ? What the frog lahhh ! Blahh arr . Aku sedaq kay aku ni sapa . Hanya budak gedik n budak perak kay :|||||

Saturday, 8 December 2012

SEdih ngn hang !

Assalamualaikum . Hai , harini kenapa semua orang suka duk kata kt aku tk tau ?!! kay , kalu tak suka aku tkpa . tk kesah . bkn suka as bf / gf kay , tp kawan jaa . aku tau la aku ni gedik , tk sesempurna hampa . aku tau aku sapa . aku harap hang baca apa yang aku tulis nihh , tapi aku tau hang tak akan baca pnya . Wehh , bkn aku tak nak cakap face to face tapi , hmmm malas ar nk gadohh . Tak dak sapa aku nk luahkan so aku just ckp kt loman sosial untuk lepaskan semuaa . Kesian la kat family aku klu aku lpaskan tension kt depa . sokay la wehhh , aku tau aku sapa . aku pompuan gedikk ! tapi aku pun ada perasaan laa . Baru aku sedaq wehh aku ni sensitif ! Tkpaa , hampa toksah dk jga sgt prsaan aku nihhh , hampa nk kta , kta jaa .. tkpa tk kesah . ( nangis )  hmmm . Assalamualaikum . bye !

Fatin Liyana: Resipi : Cheezy Wedges

Fatin Liyana: Resipi : Cheezy Wedges: Assalamualaikum Kemarin ada kenduri tahlil di kampung. Memandangkan cousins aku semuanya baya baya Greyson Chance & Mia Sara jadi sedang ...

Friday, 7 December 2012

Wink2 :p

Saya tak cri pasal dgn awk , awk jgn sskali cari psal dgn saya . hanya sekadar status kay . itu pun awak nk perli2 bagaii  ,  Oh menn ! Apakah itu ? tak cari psai toksah dk bt psai . aku tau hang pndai . toksah laa dk kata org sana sini , kay aku pun prnh kta kt org kay . tp , tlg arr ~ Saya ulang sekali lagi , saya tak cari psal awak jgn cri psal okay . kbye . Assalamualaikum .Gud Luck ! Hope hang berjaya dunia akhirat .

Tuesday, 4 December 2012

Macam Mana ???

Macam mana U nk eja "C_NTA" kalo takde "i" ?
Macam mana U nk eja "R_NDU" kalo takde "i" ?
Macam mana pulak U nk eja "H_DUP" tanpa "i" ? 
Sebab tu la dalam hati U kena sentiasa ada "i" supaya "i" tak hilang & jangan lupakan "i"
So, U kena la sayang "i" selalu..
Macam mana nk eja " C_TE " kalo U takde?
Macam mana nk eja "PEL_K " kalo U takde?
Macam man nk eja " CI_M" kalo U takde?
Macam mana nk ckp" ILOVEYOU " kalo U takde?
KESIMPULANNYA U pntIng untuk I:))

Hii !

Hai , Assalamualaikum . Cuti oh cuti . aku suka gila bila dh cuti nihh  , tp nk bt mcm mna parents keja . hmm , tkpala . redha jaa !!~ Woishh , hati ini bnyk skit maa , bnyk sdih maa , bnyk suka maa . Spnjg cuti ni , mcm2 perasaan mai , gila Woih! haha . manusia ada mcm2 perasaan kan ? Sat2 sukaa pstuh benci pstuh meluat thp cipan pstuh ehh , suka plk kt diaa ! haha , tahpapa . manusia2 . #dunia2 . sbnarnya takdkpa sgt nk citaa , tp haha , tulaa lama tk update kt blog asyik2 tweet n fb jaa . ehh , mau tk lyn fb n tweet klu update nnti org bleh tau kta pnya prsaan . persaan la sgt , ceywah ! tp klu update kat blog , sapa nk tgkk ? org jrang bkk blog . kayy tkpa . sng skit nk luah prsaan . bguihh2 . haha tkpa2 kay dh lapaq nihh . byee ! slmat mnjamu slera mira ~ wakaka . ;p

Thursday, 15 November 2012

sebelum aku mati :)

Bismillahhirrahmanirrahimm .
Assalamualaikum .
Aku nk mntk maaf kalau ada sapa2 tersakit hati dgn aku  , terasa ka apa ka !?
takpalah . kalau tk mau maafkan . aku redha ja aslkan aku dh mntk maaf . tp aku mntk sgt tlg maafkan aku .
aku tau aku manusia yg tak sesempurna hampa . aku rsa semua manusia sama ja kowt . tk tau laa , tp kan setiap manusia mmpunyai kelebihan dan kekurangan masing2 . tapi tkpalah lgipun aku tkdk benda nk ckp . okay . i fall in love :ppp
hahaha  , saja ja . tkdk papa nahh :D

Friday, 26 October 2012

kawan2 yg sporting

bff foreverr ~ muahh :** setempet .

rindu hang :)


teringat kat hangg laa <3

kaciwa :'))

Kini bila brtentangan mata..
Bergementar sluruh anggota..
Entah mengapa..Tiada ku tahu..
Brdepan dgn mu ku trasa malu..♥

Kecewa dgn kau :')

sudah sebulan lebih ku mengenali dirimu .namamu saja yang menjadi bahan perbualanku . namun aku teleh dikecewakan apabila aku ternampak kau ada status relationship ngn pompuan tuhh . ouhh , igin gugur shaja hati / jntungku ini . tp ku ttp bersbar , krana ku thu kau bkan milikku . kerna aku thu kau bkn lelaki yg trbaik untuk ku . ttpi apakan daya , diriku lemah pabila melihatnyaa . terasa kecemburuan disitu . sabarlah wahai hatii . ku hanya manusia tnpa cinta . argh , malas nk pikir tntg kau dan dia . kau prnh brkta pdku , bhwa kau prnh mnyanyangi diriku . alangkah bahagianya aku pda wktu itu . ttpi kta2 manis lelaki tdk prnh tpat .. kata2 llki boleh mncairkan hati prmpuan dgn 3 prktaan sahaja iaitu iluvu . tkpa . aku doakan hang bhgia dgn diaa . aku tk boleh lupa kngan kitaa . :'))
http://www.youtube.com/watch?v=523qlVBV1Mw

ku ingin kamu , tp hnyalah angan2 kosong ~

Sunday, 16 September 2012

Pokok sena Vs Tok jaya

Luv them <3

Sabarr :)


Woi , hang yg larikan diri hang p kt org lain ,pstu stgi gadoh la org len yg mai tnya kami , ampa tk kwan ngn dia kaa ? plkk , bla msa lakk kmi tk kwan ngn diaa !! malas ar nk kta paa ! tp , hang kta tnya org nk kan pndpat org len .. apa yg kmi dk kutuk hangg ~ mcm tu ? malas nk layan hangg , tau laa hang tu kawan ngn bdk pndaii , kmi tk laa spndai diaa .. btw , aku tk suka prgai hang yg mcm tah papa ~aku sabaq ja ngn hang weyy ! aku ckp ngn hang haritu , hang bt2 tk dgq , aku hempuk kangg ! air mata seorang kawan lebih berharga dari air mata seorang kekasih , okay? is it me right ?
YES , mmg tkdk kna mengena ngn hang apa yg bru aku ckp nie , tp aku harap hang brubah ke prgai hang yg dlu , ok , aku tau aku ada bnyk bt salah kt hangg .. tp tk kan hang nk bt aku mcm nie kowt ? fikir2 kanlah wahai sahabatku .. aku malas nk kacau hang dgn kawan hang tu , okay yaa sygs , bye ! Assalamualaikum . harap hang baca post aku nie :')

Friday, 31 August 2012

Mrs.sewel

1 , 2, ,3 , 4, ,5 , 6 .
Jyeahh , wey aku rindu ampa , w'pun bru jmpa . ini kenangan yg tidak akn aku lupakan !
muahaha!

Wednesday, 15 August 2012

lalalala ...

assalamualaikum .

 aku tak tau kenapa perangai ang boleh berubah .. aku tau aku sapa ? aku tk laa se "hot" ag  . aku cool jaa . besala hidupan di asrama nie , klu tk gadoh ka , klu kna mrh kaa ? tu dh  mmg jdi rutin harian hidup ssorg tuh , aku malas nk cri gadoh ka pa ka ngn ag , tp sedaqla diri tu skitt . malas nk kata paa . aku tau ag comel , aku tau !! aku pun malas nk cri gadoh ka pa ka ?! aku bt keja aku , ag bt keja ag ~ kay ? tp aku tk suka laa klu kwn ag tuhh , asyik jmpa laki jaa , tergedik-gedik2 .. joo , malas ar nk mrh ag , stgi takut ag terasa lakk ! toi ar ? "trying to think what should you do to get better especially behaviors you"
ini lebih bagus dripada gosip psal org ! kay , tidoq dlu . aku penat :D

Friday, 27 July 2012

MRs.sewel

Selamat berpuasa di bulan ramadhan yang mulia ini !
kepada semua rakan2 saya , i miss you all so much , bila kita bleh jmpa lgi ?
dah ada bf/gf kew ? gtaw la aku . hihi , btw , blajar dulu .
Hahaha , okay paipai . jgn tggal posa !
i hope we can meet again :(

budak hott

Aku benci budak2 hot . taw la ampa hotstuff ! semua org ampa kenai , semua org knai ampa . kami yg kawan ag nie pown rimas taw arkk ? bukan rimas , tp ag tu dk cita psai dia nie la , dia tu laa .. kami xtaw pown perangai ag macm tu , sory to say la
 #jgnlaa terasaaa ~ paipai^^v

Saturday, 9 June 2012

SATURDAY , 9/6/2012


MENGAPA MANUSIA ADALAH ORGANISMA YANG KOMPLEKS 


1.Tubuh manusia adalah kompleks, dengan pelbagai jenis sel-
sel  yang  diselaraskan untuk membentuk tisu, organ-organ dan
sistem.
  
2. Setiap sel dalam badan manusia tidak berkemampuan untuk  
melaksanakan segala fungsi badan seperti pernafasan,  
pencernaan atau perkumuhan.

3. Setiap jenis sel adalah mengkhusus dalam melaksanakan
satu  fungsi  tertentu sahaja. Ini dikenali sebagai pengkhususan sel.

4. Melalui pengkhususan sel, sel-sel mempunyai ciri-ciri khas
yang membolehkan mereka untuk menjalankan fungsi-fungsi 
tertentu dengan cekap dan berkesan. Sebagai contoh, sel-sel
otot  yang kenyal membolehkannya untuk menguncup dengan 
mudah  untuk membolehkan berlakunya pergerakan badan.

5.  Fungsi yang berbeza di dalam tubuh manusia boleh
dilakukan  pada serentak masa yang sama
melalui pengkhususan .


      

Wednesday, 6 June 2012

Bored :))

kenapa aku suka berfacebook ?





buku skit pown xmaw bca !




nnti p skolah BLUR   ~~!!!!


--->>> sedihh








Monday, 4 June 2012

- CINTA -

Jadilah wanita comel, manja utk bakal suami anda nnt. Simpankn comel dn manja anda dlu, jgn d openkn skrg tggu masa anda dh brgelar brsuami istri - baru la anda luahkn comel, manja yg ada pd diri.Bgitu juga gn lelaki - simpan macho tu dlu - nnt dh khwin bru open macho2 yg ada pada diri anda tu - romantik la sepuas2nya. Islam mngalakn ROMANTIK ♥ Tabarakallah..


‎~✿>> Bila datang lelaki yang COMEL AGAMANYA..bukan dia ustaz, bukan tok guru, bukan ulama, HANYA ORANG BIASA..tetapi, sembahyang 5 waktu, tak makan haram, tutup aurat dan ada orang AJAR DI SURAU..DIA PERGI walaupun seminggu 2 kali, dah dikira baik pada agama..KAHWINKAN SEGERA dengan lelaki baik seperti itu, walaupun jalan kaki, naik motor..tak ada kereta kerana REZEKI DI TANGAN ALLAH bukan di tangan manusia..


Kita kena ingat, cinta bukan pada ‘COUPLE’..Cinta juga bukan pada ‘I LOVE YOU..Cinta tak terletak pada ‘I MISS YOU..Dan cinta bukan pada ‘CAN I TOUCH YOU?’Kerana itu semua cinta nafsu semata-mata..Bicara cinta suci itu akan terucap saat lafaz ijabkabul dilafazkan..Ketika itulah tujuan cinta menjadi kerana Allah..
Sekuat mana kita setia , sejujur mana kita menerima , jika ALLAH tidak menulis jodoh kita bersama, kita tetap tidak akan bersama :')


AWAK! ♥ Janganlah Menagih Kasih Yang Belum HALAL Buat Mu Tetapi Dekatkanlah Dia Dengan Cinta Ilahi. InsyaAllah, Apabila Kamu Memilikinya Dia Jauh Lebih Baik Dalam Menyayangi Mu Berbanding Kekasih Yang Sering Mengungkapkan AYAT-AYAT CINTA Kata Sayang Kepada Mu.. 



Setulus manapun kita mencintai seseorang, seikhlas mana pun kita menyayangi seseorang, Kalau dia bukan jodoh kita tetap bukan jodoh kita. kerana Jodoh itu telah ditetapkan oleh Allah.
Apa yang kita perlu lakukan adalah dengan sentiasa berdoa agar diberikan insan yang terbaik buat diri kita dan berusaha menjadi yang lebih baik. Bukanlah pengakhiran cinta itu satu hukuman tetapi hikmah yang diberikan oleh Allah, kerana dia lebih mengetahui apa yang lebih baik buat diri kita.
Ingatlah, Perempuan yang baik untuk Lelaki yang baik dan begitu juga Lelaki yang baik untuk Perempuan yang baik. Itulah janji Allah yang tidak perlu ada keraguan padaNya.


created by khairuddin 



Friday, 1 June 2012

no idea

Harapan hatiku,ingin hidup bahagia
tetapi mengapa sering sja hati ini diluka
baruku cuba nk bercinta namun kau pula buat angkara
mengapa mesti aq yg menjadi mangsa
harapan untuk kekalan,hanya tinggal igauan
walaupun telah aq bertahan,tapi apakan daya
retak akhirnya,kasih kita,tanpa ku tahu apa puncanya
mudah mengapa...mematah dlm asmara.....
sampai bila harus diriku begini,oh kekasih sampai bila
mesti kau dera hatiku (created by are lip)

Sunday, 27 May 2012

TEMAN

teman tp mesra ?
teman tp brhsia ?
teman tp ,

perlu ka teman ?
just kwan da la.
whatever !

:P

CCTV bergerak ~

cctv sedang memerhati anda .. jikalau anda  mncuri maklumat di dalam blog saya , anda akan didakwa !

arahan : amirah ~~!!!!!!

Saturday, 26 May 2012

nafsu

fitrahnya manusia ada nafsu
dalam nafsu itu ada ingin
dalam ingin itu ada hasrat
dalam hasrat itu ada hajat
dalam hajat itu ada maksud
dalam maksud itu ada roh
dalam roh itu ada jasad
dalam jasad itu ada wajah
dalam wajah itu ada nafsu
yang mana perlu kita penuhi
tuntutan hati
bahawa untuk dicintai
perlu ada hiraki ujud
muga jiwa tidak kacau

kelangsungan untuk menyintai
mesti menatapi seiras wajah
buat sebuah kedamaian





created by alif ikhmal 

hari ?

hari isnin : hari org gila
hari selasa : hari org sewel
hari rabu : hari org bangang
hari khamis : hari ....? (lupa)
hari jumaat : hari happy ( coz nk blik )

Friday, 25 May 2012

AYAT ~

AYAT ?

-->alya    : igt ag bgus sgt ar ?
-->fazlin   : wey aq ckp ngn ag nie !
-->amirah : ag ckp ngn aq ka ?
 

 ayt anis n amirah syafiqah apa ?
lupa..

ASAS , HAFAZ !
hahhaahaha...
paham2 la sndiri..
boring !~

Wednesday, 14 March 2012

10 Hukuman Untuk Orang Yang Banyak Ketawa..!!~



1. Mati hatinya.

2. Hilang Air mukanya (malu dan kemuliaan).

3. Digemari syaitan akanya.

4. Dimurkai Allah.

5. Disoal padanya pada hari kiamat.

6. Dipalingkan oleh Nabi Muhammad s.a.w pada hari kiamat.

7. Dikutuk para malaikat.

8. Dibenci oleh semua penghuni langit dan bumi.

9. Lupa pada segala-galanya.

10. Terbuka aibnya pada hari kiamat.

"Tertawa-tawa di masjid menggelapkan suasana kubur".  

Dalam satu hadith, Nabi saw bersabda : 'Banyak ketawa dan tergelak-gelak itu mematikan hati'. 

Dalam hadith lain, Nabi saw bersabda "Barangsiapa banyak tertawa-tawa, nescaya meringankan oleh api neraka. "Maksudnya mudah dimasukkan ke dalam neraka. 


 Pesanan: Kurangkan Ketawa, Lebihkan Senyuman...InsyaAllah!!